Címkék

böngésző (1) chrome (1) drupal (1) framework (1) google (1) meetup (1) oracle (1) php (1) pszichológia (1) smarty (1) sun (1) symfony (1) webmunkás (1) zend (1) Címkefelhő

Facebook

PHP keretrendszer trend Mo-n

2010.01.28. 21:33 Béla a Webipari

Utánajártam, hogy a hazai webipar milyen technológiákkal készíti a szebbnél-szebb és használhatóbbnál-használhatóbb oldalakat.

Az elsődleges technológia az a PHP. A kérdés az, hogy a PHP jómunkásemberek milyen keretrendszereket használnak a fejlesztéseik során. A külföldi trend alapján a Zend Framework vezet, majd ezt követi a Symfony.

A HUP-on hoztam ehhez létre egy szavazást: http://hup.hu/szavazasok/20100108/php_programozokent_melyik_framework-ot_hasznalod

Ebből nem derül ki, hogy mennyien nem használnak egyáltalán keretrendszereket, de az világosan látszik, hogy a hazai PHP fejlesztők követik a nagyvilági trendeket, nem csak az Adidas mackófelsőkben, hanem a PHP framework-ök terén is. Nyert a Zend, majd feleannyi szavazattal második helyen a Symfony, a többi pedig mérési hibának betudható.

Szólj hozzá!

Címkék: php zend symfony framework

A bejegyzés trackback címe:

https://webipari.blog.hu/api/trackback/id/tr71711072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása